duyuru

• 05 Şubat 2020

Erasmus+ KA107 kapsamında yeni İkili Anlaşmalar imzalandı

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ, ULUSLARARASI ANLAŞMALAR YAPMAYA DEVAM EDİYOR

Üniversitemiz Erasmus+ KA107 Projesi Ortak Ülkelerle Değişim Programı kapsamında 2 yeni ikili anlaşma imzaladı. Bir süredir hazırlıkları ve çalışmaları sürdürülen anlaşmalar sonuçlandırıldı ve Üniversitemiz, “uluslararasılaşma” hedefine doğru ilerlemesini sürdürdü.

Moldova ‘da bulunan State Agrarian University of Moldova ile Erasmus+ KA107 anlaşması ve Endonezya’da bulunan Universitas Negeri Malang ile hem Erasmus+ Ka107 ikili anlaşması hem de Mevlana Değişim Programı kapsamında protokol imzalanmıştır. İlgili üniversitelerle Ziraat Bilimleri, Veterinerlik, Kimya, Sosyoloji, Psikoloji, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, İngiliz Dili ve Edebiyatı, İktisat, İşletme, Tapu Kadastro gibi çeşitli fakülte ve bölümleri içeren ikili anlaşmalarla öğrenci ve personel değişimi mümkün olacaktır.

Adı geçen üniversitelerle yapılan anlaşma ile beraber bu üniversiteler ile Şubat,2020 de Türkiye Ulusal Ajansı’na yapılacak olan KA107 Ortak Ülkeler Proje başvuru çalışmaları devam etmektedir. Başvurusu yapılacak Projelerin kabulü gerçekleşirse üniversiteler arasında karşılıklı olarak lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin değişimi ve akademik personel değişimleri gerçekleşecektir.

Iğdır Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü bünyesinde yer alan Erasmus Ofisinin çalışmaları sonucunda yapılan anlaşma ile Erasmus Değişim Programı kapsamında işbirliği yaptığımız üniversite sayısı 79’a ulaşmıştır.

Dosyalar

Benzer Duyurular